سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تاریخ : پنج شنبه 94/10/24 | 10:38 عصر | نویسنده : حسن کاظمی
قانون اساسی جمهوری ایران در اصل سوم به صراحت از تربیت بدنی به عنوان یکی از مهمترین راستای نیل به اهداف نظام نامبرده و دولت را موظف نموده که با به بکارگیری تمامی انکانات از این وسیله نیز استفاده نماید قانون مجازات اسلامی با الهام از قانون اساسی حوادث ناشی از عملیات ورزشی را مشروط به رعایت مقررات و انطباق با موازین شرعی به موجب ماده 59 از علل موجهه
دسته بندی فقه و حقوق اسلامی
بازدید ها 1
فرمت فایل doc
حجم فایل 29 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 45
مسئولیت کیفری ناشی از عملیات ورزشی

فروشنده فایل

کد کاربری 3069
کاربر

قانون اساسی جمهوری ایران در اصل سوم به صراحت از تربیت بدنی به عنوان یکی از مهمترین راستای نیل به اهداف نظام نامبرده و دولت را موظف نموده که با به بکارگیری تمامی انکانات از این وسیله نیز استفاده نماید . قانون مجازات اسلامی با الهام از قانون اساسی حوادث ناشی از عملیات ورزشی را مشروط به رعایت مقررات و انطباق با موازین شرعی به موجب ماده 59 از علل موجهه به شمار آورده است . سوابق فقهی ، فتاوی صادره ، نظرات مشورتی و دکترینهای موجود ، دیدگاههای متفاوتی را مطرح کردهاند که در این مقاله به بررسی تفصیلی آنها پرداخته شده است .

بررسی حقوقی حوداث ورزشی در کشور ما مراحل اولیه خود را میگذاراند هرچند که در منابع فقهی به رغم محدودیت کمی و کیفی ، از قدمت طولانی برخوردار است . درس حقوقی ورزشی با همین مضمون از سال 1355 در دانشکدههای تربیت بدنی و علوم ورزشی مطرح شده و در حال حاضر نیز ادامه دارد .

کتابها ،مقالات ، پایان نامه ها و تحقیقات قابل توجهی به رشته تحر درآمده و امید است شتاب این روند افزایش یابد اگر توجه داشته باشیم که از یک سو بیش از سی میلیون نقر در کشور ما به عناوین مختلف به فعالیتهای ورزشی اشتغال دارند هزاران نفر در امور جنبی آن مانند مربیگری ،سرپرستی ،داوری تولید لوازم و تجهیزات ورزشی به کار مشغول هستند ،میلیونها نفر از مردم مشتاقانه رویدادهای ورزشی را دنبال میکنند و از سوی دیگر چنانچه به نقش حیاتی ورزش در تعالی و برومندی افراد جامعه معتقد باشیم و تفکیک ناپذیری حادثه از ورزش را بپذیریم آنگاه جایگاه حقوق ورزشی در میان سایر رشتههای حقوقی به خوبی نمایان میشود ، بنا به قول فیلسوف مشهور « وایتهد » تنها دلیلی که وجود دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی را توجیه می کند همان کشف و حفظ ارتباط میان دانش و حقیقت با فضای کلی زندگی است .

عنایت به این دیدگاه واقع بینانه ، رسالت مجامع علمی در خصوص مورد ، بیش از پیش آشکار خواهد شد .

فهرست مطالب

چکیده

جایگاه تربیت بدنی در قانون اساسی

ورزش وسیلهای بنیادین برای تحقق هدف

تعریف تربیت بدنی و ورزش از دیدگاه قانون اساسی

مسئولیت کیفری ناشی از ورزش

سوابق فقهی

متن تحریر الاحکام

سوابق قانونی

آیا فعالیت های ورزشی از علل موجهه است

تحلیل فقهی

تحلیل حقوقی

رویه قضائی

نقد و بررسی رأی

دامنه شمول قانون بر افراد حادثه دیده

ورزشکاران حادثه دیده

داوران ، مربیان و سایر کارکنان حاضر در محل

تماشاگران مصدوم

مفهوم و مصادیق مقررات

نقش عنصر معنوی در عملیات ورزشی

رعایت موازین شرعی

ملاک مخالفت شرعی با فعالیتهای ورزشی

منابع




  • paper | قالب وبلاگ | بلاگ اسکای
  • بنر 120 * 240