سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تاریخ : سه شنبه 94/10/22 | 3:12 عصر | نویسنده : حسن کاظمی
پروژه ای درمورد مسجد آقابزرگ کاشان در فایل پاورپوینت 37 اسلایدی
دسته بندی فنی و مهندسی
بازدید ها 0
فرمت فایل ppt
حجم فایل 1016 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 37
پاورپوینت مسجدآقابزرگ کاشان

فروشنده فایل

کد کاربری 3192
کاربر

مقدمه:

شهر کاشان همچون دیگرشهرهایکویریایراندارایمعماریبسیارغنی است که آن را می‌توان در ساختمان مدارس، مساجد، حمامها و خانه‌هایقدیمیاین شهر به وضوح دید.
یکی از این بناها مسجد و مدرسه آقابزرگ است. این مدرسه را حاج محمدتقیخانبانبرایتدریس دامادش حاج ملا مهدینراقی معروف به آقابزرگ ساخته است. این بنا دارایهشتی، دهلیز، گنبد، گلدسته و دو بادگیرمی‌باشد، همچنینحیاطاین بنا در دو طبقه قرار گرفته که طبقه فوقانی آن دورتادور حجره‌هاییبرای طلاب دارد. بیشتراین بنا با آجر ساخته و تزئین شده که همینسادگی جلوه خاصی به این بنا داده است. سردر مسجد، مقرنس‌کاریبسیارشکیلی دارد که با گچبری و نقاشیتزئین شده، قسمتهایی از این مسجد دارایکاشیکاری است که می‌توان آن را از زیباتریننمونه‌هایکاشی دوره قاجار به حساب آورد که با تصاویر گل و پرندگان تزئین شده است. این مسجد دارایکتیبه‌هایزیادی است که بیشتر آن برگرفته از آیات قرآن می‌باشدولییکی از اینکتیبه‌ها که در بالایسردر واقع شده فرمان محمد شاه قاجار درباره بخشیدنمالیاتقصابی و دباغی کاشان به خواهش حاج ملا مهدینراقی است. کتیبهدارایتاریخ 1256هـ. ق است.

تاریخچه:

تاریخ آغاز ساخت این بنا به سال 1258 هـ.ق و پایان ساخت 1265 هـ.ق می باشد ( 8 سال ). این بنای باشکوه که آخرین بنای معظم ساخته شده در دوران انحطاط معماری و هنر ایران می باشد توسط معماری به نام استاد شعبانعلی پشت مشهدی ساخته می شود. مشهور است که این معمار بنام با دستمزد دریافتی اش برای ساخت مسجد آقابزرگ ، رواقی را در حرم حضرت امام رضا (ع) می سازد. نقاشی های بنا بدست استاد حاج محمدباقر قمصری انجام شده و کتیبه های بنا کار استاد اسدالله ، استاد محمدحسین کاشی و استاد حاج ابراهیم معارفی می باشد.

بخشهای مختلف بنا :

پیرنشین ها:

در قسمت ابتدایی بنا دو سکو در دو طرف بنا برمی خوریم به نام پیرنشین ، علت تعبیه این سکوها هم این بوده است که اشخاصی که از کوچه عبور می کنند اگر باری بر دوش دارند برای رفع خستگی بار خود را روی این سکوها قرارداده و استراحت کنند و دلیل بعدی و مهمتر ؛ افراد سالمند و پیر بوده اند تا روی آنها به استراحت بپردازند.

کتیبه مالیاتی :

در بالای درب ورودی مسجد ( قسمت بیرونی ) به کتیبه ای ( لوح ) سنگی برمی خوریم که فرمان معافیت مالیاتی بنا از طرف محمد شاه قاجار می باشد و مضمون آن از این قرار است :

« به حکم محکم شاهنشاه عادل ، بأذن محمد شاه قاجار خلدا... ملکه و احسانه ، حسب الخواهش جناب شریف آداب حجت الاسلام ملامحمد مهدی نراقی ، منال دیوانی قصابی و دباغی کاشان به موجب فرمان مبارک مقرر آمده از تکالیف دیوانی معاف شد ، خلاف کننده به لعنت خدا گرفتار شود فی المحرم 1256 »

در سر در این مسجد 32 یا ( 23 ) نوع هنر کار شده است .

¨



  • paper | قالب وبلاگ | بلاگ اسکای
  • بنر 120 * 240